Сорт нідерландської селекції, виведений селекціонерами в Інституті селекції сільськогосподарських рослин у 1980 році. Отриманий в результаті гібридизації двох сортів смородини: Fat Prolific Heinemann & Rote Spatlese. Характеризується високою зимостійкістю (34 градуси за Цельсієм), стійкістю до хвороб плодових кущів і шкідників (стійкість проти антракнозу середня).
Преимущества сорта: стабильная и высокая урожайность (в среднем 7 - 10 килограммов ягод с 1 куста), высокие показатели транспортабельности и лежкости ягод (в холодильнике хранятся до 2 недель без потери товарного вида и вкусовых характеристик), высокие вкусовые качества ягод, высокая морозостойкость, декоративный вид куста во время созревания благодаря длинным 10-20-ти сантиметровым кистям.
Дорослий кущ смородини Ровада високий, середньо-розкидистий, заввишки 1,5 - 1,8 метра з міцними, розгалуженими пагонами. Кисті у сорту довгі (10 - 20 сантиметрів), поруч розташовані на одній кисті зав'язується 25 - 30 ягід. Рекомендується висаджувати з інтервалом не менше 1,2 - 1,5 метра між кущами і 2,0 - 2,5 метра між рядами.
Ягоди великого розміру, а саме 0,5 - 0,7 грамів. Смак кислий з солодкуватою ноткою, характерний для червоної смородини (порічок). Ягоди круглої форми, одномірні, блискучого червоного кольору. Шкірочка ягід еластична і міцна, відрив від плодоніжки сухий. М'якоть соковита, ароматна, густої консистенції.
Термін дозрівання: початок - перша декада липня в залежності від кліматичних умов, одночасне дозрівання ягід.
У холодильнику ягоди цього сорту червоної смородини зберігаються до 2 тижнів без втрати товарного вигляду і смакових характеристик. Використовуються для технологічної переробки, для заморожування, виготовлення наливок і консервації.
Саджанці червоної смородини сорту Ровада черенкованные і вирощені в Західній Україні. Це забезпечує високу пристосованість саджанців до кліматичних умов України.
- Ціна: Ціну уточнюйте