Цей овоч користується популярністю у професійних кухарів і поширений у кухнях народів світу, як європейських, і азіатських. Чим же цей продукт, схожий на звичайну цибулю, так полонить кулінарів?
Деякі не бачать різниці між шалотом і звичайною цибулею, вважаючи першу звичайною цибулею-недоростком, хоча це зовсім інша рослина. Часто його вирощують для зелені, оскільки вона негостра і досить ніжна. Самі цибулини невеликі та подовжені, з рожевим відтінком. Зберігати цей цибулю варто у сухому та прохолодному місці, окремо від інших продуктів.
По-перше, цибуля-шалот, в порівнянні зі звичайною цибулею, вважається більш дієтичною. В епоху погоні за стрункістю ця якість стає важливою. Іншою перевагою шалоту є великий вміст у ньому аскорбінової кислоти, вітаміну С та вітамінів групи В, ефірних олій та мінеральних речовин, а також фосфору, кальцію та заліза. Цибуля-шалот добре впливає на організм, зокрема, на зір та травлення. І, звичайно ж, одним з головних плюсів є його смак, тонкий і позбавлений гіркоти, в якому відчутно вміст цукру, на відміну від ріпчастої цибулі. Приємний бонус: від шалота практично невикликає сліз, і він дуже просто чиститься. Достатньо лише кинути цибулини на десять хвилин у киплячу воду –шкірка зійде сама. Головна відмінність цибулі-шалота від простої ріпчастої – солодкуватий смак, який здатний змінити звичну страву, додати до неї щось нове. У кулінарії цибулю-шалот використовується як у свіжому, так і маринованому вигляді. Прекрасно може доповнити салати, соуси та основні страви.
- Ціна: Ціну уточнюйте