Загальна характеристика: середньоранній столовий картопля, вважається кращим з вітчизняних, за врожайності наближається до голландських сортів, стійкий до засухи і перезволоження грунту, самий популярний сорт в Росії. Недолік – має деякі обмеження по використанню в кулінарних цілях.
Період дозрівання: 70-85 днів.
Вміст крохмалю: 10-12%.
Середня маса бульб: 90-130 грам.
Кількість бульб в кущі: 9-15.
Врожайність (ц/га): 380-500.
Споживчі якості: м'якоть не темніє при нарізуванні, при варінні не розварюється, рекомендується до використання в супах і салатах, для смаження і пюре підходить гірше.
Лежкість (здатність до зберігання): гарна, але бульби рано проростають.
Колір шкірки: жовтий.
Колір м'якоті: кремовий.
Кращий регіон вирощування (РФ): родючі супіщані і легкі суглинки з глибоким орним шаром.
Стійкість до захворювань: середньостійкий до парші звичайної та фітофторозу.
Особливості вирощування: не можна садити в холодну грунт або прямо з сховища, чутливий до обламыванию паростків, добре реагує на підвищені дози добрив. Щоб уникнути ураження паршею потребує вологого грунту в момент утворення бульб.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Картопля |
- Ціна: Ціну уточнюйте