Общая характеристика: раннеспелый, украинский сорт картофеля столового назначения с овальными клубнями розового цвета. Рекомендован для Полесья и Степной зоны, а также Центральной зоны России. Возможно получение двух урожаев за сезон. Засухоустойчив.
Период созревания (вегетации): 70-90 дней, первая копка возможна на 45-й день после появления всходов, вторая – на 55-й день.
Вміст крохмалю: 12-15%.
Маса товарних бульб (грам): 87-145 грам.
Кількість бульб в кущі: 10-15 штук.
Врожайність (ц/га): 171-215.
Споживчі якості: хороший смак, слабка розварюваність, кулінарний тип AB, підходить для салатів, супів і смаження. Висока концентрація білків і амінокислот у м'якоті.
Лежкість (здатність до зберігання): 94%.
Колір шкірки: червоний (рожевий).
Колір м'якоті: кремовий.
Основні регіони вирощування (РФ): Центральний.
Стійкість до захворювань: сорт стійкий до раку картоплі, парші звичайної та вірусних захворювань. Уражається золотистої нематодою.
Особливості вирощування: стандартна агротехніка, глибина посіву – 10-12 см, погано переносить підвищену концентрацію мінеральних добрив. Посухостійкий, але для підвищення врожайності рекомендований полив.
Інше: оригінатор сорту картоплі «Серпанок» — Інститут картоплярства УААН (Україна).
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Картопля |
- Ціна: 39 ₴/кг