Чорна редька — дворічна коренеплідна рослина. Призначена для осіннього вирощування. Культура холодостійка, сходи можуть переносити заморозки до -3 градусів. На першому році, у рослини є тільки стрижневий корінь і розетка прикореневого листя. На другий рік, у редьки утворюється потужний стебло і коренеплід округлий. Редька добре росте на ділянці після томатів, картоплі, огірків, буряків, кабачків, цибулі і бобових культур. При ущільнених посівах, редька сумісна з картоплею, цибулею, томатами.
Позитивно реагує на калійно-фосфорні добрива. Погано переносить недостатність сонячного світла, тому для посівів зимової редьки, слід вибирати ділянки, відкриті сонцю.
Опис чорної редьки:
стебло пряме, добре розгалужений, близько 1 м заввишки,
листя великі, різної довжини — від 20 до 60 см,
коренеплід округло-плоскої форми, соковитий, щільний. Шкірка чорного кольору, м'якуш — білого. Вага — від 200 до 350 г,
Правила посіву чорної редьки:
ретельно перекопати грунт, видалити залишки рослин і бур'яни,
розмітити борозенки на відстані 30-40 см, глибиною 3-4 см, замульчувати їх перегноєм і торфом, зволожити. Насіння висаджують пінцетом, на відстані один від одного — 10-15 см. Глибина загортання насіння 2-2,5 см.
Вирощування і догляд — редька чорна:
чорна редька, у вегетаційний період, потребує 2-3 підгодівлі. Перша — у фазі 3-4 справжніх листків (слабкий розчин мінеральних добрив з мінімальною кількістю азоту). Друга і третя підживлення — тільки калійно-фосфорні добрива.
полив здійснювати 2-3 рази на тиждень, після чого рихлити ґрунт і видаляти бур'яни.
Після збору врожаю коренеплодів у обрізають листя, залишаючи черешки 2 див. Для зберігання, редьку укладають в ящики, пересипаючи піском з золою. Температура у сховищі (льоху) повинна бути 2-3 градуси
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Садиба Центр Україна |
Країна виробник | Німеччина |
Вага упаковки | 3 г |
Група стиглості | Середньостигла |
Культура | Редька |
Маса плоду | 350 г |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Колір плоду | Чорний |
- Ціна: 10 ₴