Капуста брюсельська Абакус F1, 10 шт
30 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 190 грн
- Готово до відправки
- Код: 7861
+380 (63) 039-93-90
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Це супер-ранній гібрид. Термін дозрівання – 110-115 днів від висадки розсади. Качан – 2,5-3 см. Гібрид характеризується прекрасною вирівняністю і високою стійкістю до стресів. Призначений як для заморожування, так і для споживання у свіжому вигляді.
Брюссельська капуста відрізняється дуже високими смаковими і живильними якостями, але у любителів ця культура не поширена. Дрібні щільні качанчики розміром трохи більше волоського горіха, які використовують в перших і других стравах, володіють відмінними смаковими і дієтичними якостями. Вміст вітаміну С в ній втричі більше, ніж у білокачанній капусті.
Насіння проростає при 2-3°С, при 18-20 сходи з'являються на третій-четвертий день. Культура витримує заморозки до -8...-10°С, тобто більш холодостойка, ніж білокачанна капуста. Оптимальна для нього температура 15-18°С, при 25 і вище в затіненні затримується формування рослини і знижується якість врожаю.
Брюссельську капусту висівають 10-15 квітня на добре освітленому, обігрівається сонцем місці під плівку, а розсаду висаджують з 1-10 червня на грядку, на якій вирощували помідори, огірки або бобові культури. Добрива не додають. Якщо грядку роблять знову, треба на 1 м2 додати 1 відро перегною, півсклянки нітрофоски і 0,5-літрову банку деревної золи або крейди.
Грядку з добривами перекопують, рівняють і поливають розчином марганцевокислого калію (1,5 г на 10 л води) з розрахунку 3-4 л на 1 м2. Схема посадки розсади у фазі 3-5 листків 60x60 див. Щоб прискорити зростання качанчиків, верхівку стебла обламують, роблячи це, коли частина качанчиків вже розвинена. Брюссельська капуста росте повільно (вегетація 140-160 днів), тому її міжряддях доцільно вирощувати ранні томати, огірки та інші овочі.
Уход за брюссельской капустой такой же, как и за цветной, за исключением окучивания — эту капусту не окучивают почвой. В конце августа начинают формироваться кочанчики, затем листья желтеют и отваливаются. Капусту убирают до 1 ноября вместе со стеблем. Срубают стебли у корневой шейки, оставшиеся на стебле листья обламывают.
Стандартная урожайность кочанчиков с 1 м2—1,5 кг. Стандартные кочанчики — плотные, зеленые. Вместе со стеблем их можно хранить до двух месяцев в полиэтиленовых мешочках при температуре от 0° до 1,5° при влажности 90%. Без стебля же они быстро вянут.
Период потребления брюссельской капусты продлевают, прикапывая растение с корнями осенью в подвале, теплицах в увлажненную почву, где при 3—5 °С формируются кочанчики за счет питательных веществ стебля и листьев. В год возделывания весной вносят мочевину—14—23 г/м , суперфосфат простой — 30—45, хлорид калия — 4—5 г/м , или нитроаммофоску — одну чайную ложку на две лунки при посадке рассады, или одну из удобрительных смесей. Подкармливают рассаду дважды: в начале появления второго листа и через неделю после этого. Перший раз беруть 4 г сечовини, 20 суперфосфату і 10 г хлориду калію, другий — 2 г сечовини, 40 суперфосфату і 30 г хлориду калію. В обох випадках добрива розчиняють в 10 л води і витрачають, замінюючи полив.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Садиба Центр Україна |
Країна виробник | Голландія |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Капуста брюссельська |
Інформація для замовлення
- Ціна: 30 ₴