Столовий сорт з красивими овальними бульбами товарного вигляду, добре зберігається. Один з найбільш врожайних ранніх сортів (після повного дозрівання).
Від появи перших сходів до технічної стиглості (картопля має певні по сорту розміри і щільну шкірку, захищає коренеплоди) проходить близько 70-80 діб, умовна зрілість (картопля нормальних для вживання розмірів, але шкірка тонка, неміцна, відстала від бульб) настає раніше.
Опис коренеплоду
Коренеплоди «Ажуру» мають довгасту, овальну форму, середні розміри, близько 9 см в довжину. Маса бульб - від 90-120 грам. Шкірка має темно - малиновий колір (червоний) і щільну гладку структуру. Вічка дрібні, знаходяться на поверхні бульб, що полегшує обробку (чищення, миття, подрібнення). М'якоть картоплин має світло-жовтий колір з-за високого вмісту речовини - каротину. Довідка. Каротин - жовтий пігмент, в організмі має функцію антиоксиданту. Кількість крохмалю в бульбах - 16%. Таке вміст крохмалю не допускає розварювання бульб.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Культура | Картопля |
- Ціна: Ціну уточнюйте