Цибуля Стурон вважається одним з кращих результатів роботи голландських селекціонерів. Його попередником був відомий сорт цибулі під назвою Штутгартер Різен.
Сорт цибулі Стурон володіє середніми термінами дозрівання, завдяки яким дозрілий врожай можна отримати через 100-110 днів після появи перших паростків. Такий показник дозволяє вирощувати сорт у центральній і північній частині країни. Також необхідно вказати, що рослина не боїться морозів і добре переносить навіть найсуворіші зими.
Плоди сорту Стурон являють собою довгасті цибулини, виконані у формі еліпса. В деяких випадках з масиву може досягати 210 грам. Зверху цибулина покрита 5 шарами сухої луски золотистого кольору з темними смужками. Внутрішня частина це кілька соковитих шарів, забарвлених в зеленуватий колір. Смак м'якоті гіркувато-гострий, а аромат терпкий і досить різкий. Таку цибулю можна використовувати для вживання у свіжому вигляді, консервації та термічної обробки.
Сорт Стурон не піддається впливу більшості поширених захворювань і шкідників.
Характеристики
- Тип: Озимиа
- Країна-виробник: Голландія
- Терміни дозрівання: Середньорання
- Смак: Гостра
- Розмір: 210г
- Термін зберігання: 8 місяців
- Форма: Кругла
Основні атрибути | |
---|---|
Гарантія | 14 днів |
- Ціна: 147 ₴/кг